In de kring maakten de kinderen studiekaarten bij een leestekst. Een handige manier om bewuster met lesstof bezig te zijn, zeker wanneer je – met het oog op het VO – meer vakken krijgt, meer huiswerk en daarbij dit soort hulpmiddelen zeker van pas kunnen komen. Ook met wrts hebben de kinderen vandaag geoefend. Voor een aantal al bekend terrein, voor anderen een eerste kennismaking.

Omdat het uitstapje naar het Airbornemuseum over een paar weken plaatsvindt, werd vandaag de voorkennis hierover flink uitgebreid. Over de Tweede Wereldoorlog wisten de meeste kinderen al best veel, de slag om Arnhem was echter minder bekend. Inmiddels weten ze wat de bedoeling was en wat er mis ging bij operatie Market Garden, wat dit betekende voor Nederland en het verloop van de oorlog en is ook bekend wat het gebouw waar het museum gehuisvest is ermee te maken heeft.

Bij de projectenballade waren de kinderen ijverig met het opzoeken van antwoorden op vragen rond haaien, geld, Columbus, snelle machines, menselijk lichaam en bruggen en het maken van een tijdlijn, een stripverhaal en andere verwerkingsvormen.