Free songs

Materialen

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Kist

Ontdekkisten

Ontdekkisten voor natuur en techniek. Er zijn vier kisten met opdrachten rondom de thema’s: geluid, wegen, drijven/zinken en magnetisme.

Klik hier voor meer informatie.


tangram

Tangram

De tangram is een oude Chinese puzzel. Het is geschikt voor het bevorderen van ruimtelijk inzicht.

Verkrijgbaar bij verschillende schoolleveranciers en bij speelgoed-winkels.


kleuterkist_afbeelding2_klein2

Slimme Kleuter Kist

Een kist samengesteld met een diversiteit aan materialen. In de kist zitten materialen t.b.v. ruimtelijke vorming, logisch denken en bouwen. Aanwezige materialen: TomTect, Zoologic, Color Code, Nikitin 8, Roosterfiguren 1 en 2, Dino piramide, Katamini, Beestenboel, Camelot Junior, Castle Logix, Duo Puzzle, Day & Night en Colour code.

Verkrijgbaar bij Bekius Schoolmaterialen


DSCN08681-150x150

Penquins on Ice

Doel van het spel is om alle puzzelstukken passend op het speelbord te krijgen EN er daarbij voor te zorgen dat de pinguïns op de juiste plek staan.

Verkrijgbaar bij www.bol.com


set00

Set!

Set is een spel dat uit 81 kaarten bestaat. Op die kaarten staan figuren met vier eigenschappen (kleur, vorm, hoeveelheid en vulling), allen met drie mogelijkheden. De spelers proberen door snel reageren en slim combineren zoveel mogelijk sets te verzamelen.

www.bol.com


klein-maar-dapper

Klein maar dapper / filosoferen met jonge kinderen

Klein maar dapper is een bundel verhalen die kinderen (maar ook volwassenen!) prikkelt tot nadenken over fundamentele vragen.

Verkrijgbaar bij www.damon.nl


220px-Capsela_model_with_swivel

Capsela

Capsela bestaat ondermeer uit een aantal doorzichtige capsules, waarin verschillende mechanisch en elektrische functies ingebouwd zijn. Doordat de capsules doorzichtig zijn, kan goed geobserveerd worden hoe de verschillende functies werken. De capsules worden met koppelstukken met elkaar verbonden, zodat snel en variabel gebouwd kan worden.

Verkrijgbaar bij: www.pmot.nl


521109

Tomtect

KAPLA TomTecT is ‘gewone’ KAPLA in het kwadraat! De plankjes zijn iets langer en iets dunner. Maar echt nieuw zijn de verbindingsstukjes. Hiermee zijn de mogelijkheden om te bouwen nog veel groter geworden! Nu kun je ook ronde vormen maken of in 3D bouwen.

Verkrijgbaar bij o.a.: www.slimmerspelen.nl


 

Groep 3 – 5

plato kwink

Kwink!

Bordspel om de sociaal-emotionele ontwikkeling te stimuleren; het spel is gebaseerd op de theorie van Meervoudige Intelligentie (Howard Gardner) en zet kinderen aan tot kritisch nadenken over dilemma’s en vragen die over hen zelf gaan en de wereld om hen heen.

Verkrijgbaar bij www.lich.nl


thinkfun-rush-hour_verpak_1_2

Denkspellen van Thinkfun

Uitdaging in spelvorm, ook voor jongere kinderen; o.a. Safari, Rush Hour, Stormy Seas, Lunar Lockout, Hopper en River Crossing. Tip: organiseer een doorschuifsessie en laat de kinderen bijhouden hoeveel opdrachtenkaarten ze hebben kunnen doen in de gegeven tijd.

Kijk op www.thinkfun.com


7897873

Eduboekballade

Geschikt voor groep 3, 4. Het zijn in totaal 11 projecten. Voorwaarde voor het werken met deze projecten is de beschikbaarheid van begeleiding. De kinderen zullen deze projecten niet zo even ‘zelfstandig-op-de-gang’ kunnen uitvoeren. Dit maakt deze Ballade uitermate geschikt voor gebruik in een plusgroepje. De elf Eduboeken kunnen aangeschaft worden op www.eduboek.nl
De Eduboeken zijn te koop als pdf of als Flash-file.

Kijk voor meer informatie op www.lesmateriaalvoorhoogbegaafden.com


Groep 6 – 8

breinkrakers


32 breinkrakers

Kopieerboek met 32 rekenkundige, vakoverstijgende raadsels waarbij logisch denken, analyseren en doorzettingsvermogen hoofddoelen zijn

Verkrijgbaar bij Schoolsupport


l_topklassers-wetenschap-deel-2-werkboek

Topklassers

Serie werkboekjes rond de domeinen vreemde talen, wetenschap, rekenen/wiskunde en cultuur

Verkrijgbaar bij Schoolmaterialen.nl


taalkwartet

Taalkwartetten

Spelenderwijs woordjes en zinnetjes leren in een vreemde taal.

Verkrijgbaar bij Scala


Voor iedere leeftijd geschikt

ein o science anatomie

Ein-O-Science:

Materiaal waarmee leerlingen kennis kunnen maken met interessante wetenschapsfeitjes; aan de hand van verschillende doosjes met materialen kunnen proefjes worden gedaan en modellen gebouwd.

Verkrijgbaar bij Productief BV


iqpuzzler1

IQ Puzzler

Spel voor het oefenen van de ruimtelijke visie, diverse opdrachten oplopend in moeilijkheid.

Verkrijgbaar bij Bekius


khet_the_laser_game

Khet lasergame

Bordspel voor twee spelers, waarbij strategisch speelstukken voorzien van spiegel worden verzet om daarmee de laserstraal om te buigen en je tegenstander te slim af te zijn.

Verkrijgbaar bij Produktief BV


quarto_mini

Quarto

Strategisch bordspel in gedegen houten uitvoering, voor twee personen; kruising tussen Set en Vier op een rij.

Verkrijgbaar bij Bekius


5259_SLO_Slimmetaal_front

Slimme Taal

Leerstofpakket voor taal / lezen, met als thema’s Kinderliteratuur & Kranten en tijdschriften.

Verkrijgbaar bij SLO


spektro

Spektro:

Materiaal waarmee kinderen leren elektrische circuits te bouwen van een tekening.

Verkrijgbaar bij Productief BV


5054_LaatEensZien1

Laat eens zien

Het materiaal bestaat uit een pakket met een cd-rom, een handleiding voor de leerkracht, een leerlingenwerkboek en materiaal. Op de cd-rom is een film te zien over het desbetreffende onderwerp. Tussendoor worden er opdrachten gegeven aan de leerling, die staan in het werkboek. Er zijn diverse pakketten verkrijgbaar, verdeeld over onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

Zie: www.cedicu.nl


5883_Eduforce_Levelwerk

Levelwerk

Levelwerk biedt een totaalaanbod van verrijkende activiteiten op het gebied van taal/ lezen en rekenen. Daarnaast biedt Levelwerk de mogelijkheid om met zelf gekozen onderwerpen aan de slag te gaan. Doel van deze werkwijze is tweeledig: aansluiten bij de motivatie van de leerling en het oefenen van metacognitieve, maar ook sociaal emotionele en creatieve vaardigheden. Levelwerk biedt een doorgaande lijn van groep 1 tot 8

Zie voor meer informatie: www.eduforce.nl


3587645_orig

Projectenballade

Set projecten over uiteenlopende onderwerpen voor de (hoog)begaafde leerling uit groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs. De projecten bestaan uit een ‘basisgedeelte’ en een ‘verdiepingsgedeelte’. In het eerste deel wordt een beroep gedaan op de denkvaardigheden ‘onthouden’, ‘begrijpen’ en ‘toepassen’ en in het tweede deel worden de ‘hogere orde denkvaardigheden’ (analyseren, evalueren en creëren) aangesproken. Er zijn in totaal tweeëntwintig projecten. Bij bijna alle projecten hoort een informatieboek voor de leerlingen. De boekjes worden vooral gebruikt bij het eerste deel van het project. Een compleet project bestaat uit een projectboek, een informatieboek en een antwoordenboekje of nakijkwijzer. De ProjectenBallade wordt digitaal geleverd op een memorystick (USB 2.0).

Zie voor meer informatie www.lesmateriaalvoorhoogbegaafden.com


48dcd52c7970d

Filosoferen doe je zo!

Filosoferen doe je zo is een programma filosoferen voor de hele basisschool, van groep 1 t/m 8.

Verkrijgbaar bij: Damon