Met zowel de woensdag- als de donderdaggroep wordt regelmatig gefilosofeerd. Veel kinderen vinden deze gesprekken erg leuk en interessant en vaak constateren we dat we haast niet meer weten waarmee het gesprek begon, vanwege alle bijkomende gedachtesprongen…

De kinderen van de woensdaggroep zijn bezig geweest met creatieve, maar tegelijk ook wiskundige kunstwerken, die langzaam maar zeker meer vorm krijgen. Linker- en rechterhersenhelft die samenwerken, zeggen we dan. Natuurlijk is er elke ochtend tijd voor de projecten, maar ook voor het maken van een Kahoot, schaken of – zoals vandaag – een Escaperoom rond Koningsdag, die echt wel pittig bleek te zijn. Helaas niet gelukt binnen de tijd. Maar goed geprobeerd.

De donderdaggroep werkt langzamerhand toe naar het afmaken van de presentaties. De groepjes van Denktank zijn omgegooid, waardoor er ook met andere kinderen wordt samengewerkt. De opdrachten rond de executieve functies vinden de kinderen altijd leuk, vaak in spelvorm in de kring. En de inhoud van Happy Kids zet hen op een ander vlak aan het denken.